Uskalla uupua Sinä kaunis ja hauras Ihminen!

Murtuneen lahja maailmalle on tuoda sanoma; “kärsimyksellä on tarkoitus”!

Sitä antautuu elämälle silloin kun asiat eivät pysy enää omissa käsissä. Se on helpottava tunne. Koska sitä jo ymmärtää, että omat kädet ovat niin mitättömän pienet.

Leväten ihminen työstää eniten. Silloin on oikeiden asioiden äärellä, jo hetken päämäärällä. Samalla sitä huomaa kuinka elämä uomiinsa asettuu jo ennenkuin tekemiseen tarttuu. Jokainen kohta siirtyy eteenpäin luonnollisesti levossa.

Itsensä äärelle pysähtynyt on aina väsynyt. Se ei ole tahdon puutetta, vaan uupumisen tuotetta. Tila ei ole toivoton, mielen hallinnan ote ihmisesẗ́ poistunut vain on. Ytimessä eläen on turvassa iankaikkisen.

Sydämen polulla ihminen elää kivun avulla. Sen tuoma lahja tuo ihmiskuntaan valon muutosta. Jokainen vaikea tunne on uudistuksemme.

Oma vointi edellä voi melko huoletta elellä. Sillä kaikki muu on kuin taivas ja kuu. Vaik jäis suorittamatta, kuu kiertää taivaal siit huolimatta. “Suojella haurain kohta on vaurautemme pohja”.

Murtuminen kaunistaa ihmisen. Tuoden esiin vain todellisen. Luoja työstää kunnes ego lyö tyhjää. Aito menestystarina on olla kivusta huolimatta rakastava.

On niin monta surullista tarinaa siit et ihminen työssään loppuun palaa. Sitä helposti luulee että työ tekijäänsä muka kuulee. Fakta on kumminkin niin, “että jos et sä pidä itsestäs kii, niin työ sut kyllä repii”! Raha ei koskaan sitä korvaa, jos työ sut sisältä solvaa!

Se joka reagoi ei ole heikko “oi” vaan voima “hoi”! Miks uupumus tuomitaan, jos ei jaksa suorintaan? Miten toisen ihmisen voi kohdata, jos sen tekee: “nyt sä suorita”!

Kun priorisoimme tarpeemme, kasvamme. Oma tärkeysjärjestys on ihmisenä kasvun edellytys. Se ei ole keneltäkään pois, jos elämme omien arvojen rajois.

Sitä ei koskaan elä tyhjän päällä, jos kulkee oma terveys ja hyvinvointi edellä. Luoja sua kiittää jos rehkimises saa riittää!

Itseään arvostava ei kohtaa rahallista tappiota. Sillä universumi kyllä tukee, “jos arvon päällensä pukee”.

Jos odotukset ympäristön ei kohtaa itsessä enemmistön. On silloin vaikeaa, itseään oikeaan rakentaa. Sillä se minkä kokee suunnaksi oikeaksi tekee muut epäluuloiseksi. Matkalla pysymisen tärkeys on tuoda itselleen selkeys, siitä että minunkin matka on arvokas.

Kärsimys kaunistaa meitä vastaanottamaan, eikä vastustamaan. Ytimen äärellä ihminen elää heränneenä.

Kun antaa valon lisääntyä alkaa läpinäkyä. Silloin jokainen kohta on totta eikä heikkoutta. Ei ole tarvetta peittää, mitään poisheittää. Vaan voi olla puolestaan ylpeä että sai rypeä. Sillä valostuminen on yhtä kuin jalostuminen.

Armon tuntee siitä kun voimat ei riitä. Silloin ei auta muu kuin hyväksyä, “se että tarvii pysähtyä”. Elää itselleen ja tarpeilleen; lintuparvelleen. On pahasta repiä omasta selkänahasta.

Kivun tehtävä on pysyä ehjänä. Kiinnittää huomio mis on tuomio. Olla itsensä lemmikki, siit mist on rikki.

Onko työelämä, yhtä kuin “syö elävä”? Jos herkkä ei kestä. “Niin kenestä tulee se jokin josta opin”?

Jos ihminen ei tuu kohdatuksi; oikein kuulluksi ja nähdyksi, vaan tarpeissaan ohitetuksi, niin sitä väsyy helposti. Oire muuttuu pian sairaudeksi, kokonaisvaltaiseksi haluttomuudeksi. Tervettä on reakoida ja vastaan kapinoida. Sairasta antaa kaiken vaan lävitse soida, toisten itseään tuomaroida. Jotta vois hyvin voida, on oltava oma voima; “Sä puolias pitää koeta”!

Jos haluut muuttaa maailmaa, sano mistä sä menit rikki! Näytä arpes. Sillä mikään ei ole sen kauniinpaa kuin se “että joku saa voiman sun sirpaleistas!

Author: Marja Matikainen

Tervetuloa sivustoilleni! Olen Marja, sanataiteilija ja mielenterveyden kokemusasiantuntija. Olen psykiatrinen sairaanhoitaja koulutukseltani ja perehtynyt vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin. Omaan paljon kokemuksellista tietoa ja ymmärrystä monesta mielenterveysoireesta. Tunneyliherkkyyden vuoksi aistin elämää hyvin syvällisesti. Näen mielenterveysoireilun pikemminkin tervehtymisprosessina, kuin sairautena. Ilman oireita emme pääse kiinni siihen mikä meidät "sairastutti". Syyn avulla paranemisprosessi voi alkaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: