Kaikki mitä elämässäsi olet kokenut, valmistaa sinua tulevaan!

Jokainen vastoinkäyminen ja kärsimys on yhtä kuin “vastaan käyminen”, ne kävelee sinua tarkoituksella vastaan. Jälkeenpäin ymmärrät, että niiden tarkoitus oli tehdä tiestäsi loivempi ja rungostasi vahvempi, vaikka ne hetkessä tuntui rangaistukselta. Ikävän sattumuksen takana saattoi olla Sinulle jopa lahja Elämältä. Tietenkään kaikkia, niitä suurimpia suruja ja ihmiskohtaloita ei voi ihmismieli ymmärtää, eikä käsittää ja täten ajatella tragediaa tarkoituksena.

Vahvaksi ei tulla treenaamalla, vaan heikkouden syliin antautumalla. “Minusta ei tule vahvaa, vaikka kuinka treenaisin kehoani, mieltäni, tunteitani ja tekisin henkisiä harjoituksia”. Autenttisen vahvuuden saa egon hajoamisen kautta – “päästän irti omavoimaisuuden tarpeesta pysyä kasassa, kun elämä ravistelee”.

Vaatii paljon vahvuutta kohdata itsessä todellisuus: “en enää jaksa ja nyt tuntuu, että elämä hajoaa käsistäni”. Aikansa sitä sinnittelee, kunnes ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin päästää omat kädet irti ja heittäytyä elämän ja jonkin “suuremman voiman” kannateltavaksi.

Herkästi hajoavat näyttävät täällä esimerkkiä siitä, että ihminen on muutakin, kuin pelkkää biologiaa tai psykologiaa. Koostumme monista osista ja energiahiukkasista. Lähellä olevien ihmisten tunne-energia vaikuttaa merkittävästi siihen, miten yksilönä voimme. Lapsille varsinkin tulisi kouluissa opettaa, kuinka omaa energiakenttää suojataan. Lapsi ja erityisherkkyys ominaisuuden omaava ihminen on hyvin voimakkaasti altis toisten ihmisten tunteille.

Jos kasvualustasi koostui sirpaleista tai se oli hyvin vinoutunut, hajoaminen on perusteellinen keino luoda uusi jalusta elämällesi. Vanhan on ensin hajottava, jotta uutta voi syntyä. Miksi pelkäämme siis hajota? Miksi mielen hajoaminen nähdään sairautena? Emme vain osaa kohdata “hajoamista” oikealla tapaa ja ymmärtää sitä tervehdyttävästä näkökulmasta.

Samoin kun ihminen uupuu, on se kehon terve ilmentymä kertoa jostakin “sairaasta” tai ympärillä olevasta liika kuormasta. Terve ihminen tuntee kipuina kehossaan, jos kasvu -tai työilmapiiri on toksinen tai vierellä olevalla on paljon käsittelemättömiä tunnetukoksia sisällään.

Oletko joutunut kohtaamaan paljon vaikeuksia, raskaita tapahtumia, ahdinkoa, menetyksiä tai sairastumisia elämässäsi? Tiedä, että et ole kärsinyt turhaan tai että ne olisivat rangaistusta jostain. Ne ovat muokanneet sinua ihmisenä suuresti – avartaneet mieltäsi ja tunteitasi. Tietoisuutesi on täten laajentunut. Kaikki se kasvaminen, jota olet joutunut tekemään tuskan kautta, johtaa lopulta kauniiseen päämäärään. Vaikka elämä ravistelee, se ravitsee ja lopulta palkitsee.

Kirjoittaja on mielenterveyden kokemusasiantuntija, psykiatrinen sairaanhoitaja, sekä “hyvinvointiin pahoinvointi kohtaamalla” valmentaja.

Author: Marja Matikainen

Tervetuloa sivustoilleni! Olen Marja, sanataiteilija ja mielenterveyden kokemusasiantuntija. Olen psykiatrinen sairaanhoitaja koulutukseltani ja perehtynyt vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin. Omaan paljon kokemuksellista tietoa ja ymmärrystä monesta mielenterveysoireesta. Tunneyliherkkyyden vuoksi aistin elämää hyvin syvällisesti. Näen mielenterveysoireilun pikemminkin tervehtymisprosessina, kuin sairautena. Ilman oireita emme pääse kiinni siihen mikä meidät "sairastutti". Syyn avulla paranemisprosessi voi alkaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: