Minusta

Tervetuloa sivuilleni! Olen Marja Hannele Matikainen, 46-vuotias kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ammattilainen ja sanataiteilija. Psyykkinen oireilu ja mielen romahdus ovat olleet minulle osa matkaa kohti todellisempaa itseä ja sitä kautta on syntynyt kyky nähdä elämää syvemmin ja laajemmin.

Omaan paljon kokemuksellista tietoa erilaisista psyykkisistä oireiluista. Ammatiltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja, sekä olen trauma kouluttautunut. Olen myös energiahoitoja ja omaan selvätuntoisuuden lahjan. Toimin liikunta-alalla uimaohjaajana, sekä joogaohjaana.

Katson mielenterveysoireilua terveyden näkökulmasta. Ihminen on tunne-elämältään melko terve, jos hän reagoi. Oire on aina seuraus ja heräte jostakin syvemmästä. Usein alla on “jokin” kohdattu trauma. Trauma on hyvin laaja ja monimutkainen käsite. Omaa traumakokemusta vahvistaa lähimmäisten traumat, sekä sukupolvien traumat. Sijaisoireilu ja sijaistraumatisoituminen on hyvin tavallista herkkätuntoiselle. Mielenterveysoireilu ei ole koskaan pelkästään siis yksilön ongelma. Se kuuluu aina koko yhteisölle tai perheelle. Oireilevaa tulisi katsoa oppikirjan tavoin “jotta mikä ympärillä mättää”.

oivalluksia mielenterveydestä, joita voi lukea muun muassa facebookissa: “oivalluksia ja tietoisuutta mielenterveydestä” https://www.facebook.com/MarjaHannele8 .

Erityisherkkyyden johdosta olen aina oireillut vahvasti siihen mitä ympärilläni on. Imen itseeni informaatiota ja tunteita muista ihmisistä ja ympäristöstä, joka tekee elämästäni toisinaan hyvin raskaan, mutta toisaalta erittäin merkityksellisen. “Elämä on kuin kirja jota tuntea ja lukea“. Traumanäkökulma yhdessä erityisherkkyyden kanssa on tuonut todella paljon ymmärrystä katsoa ihmisen oireilun taakse.

%d bloggers like this: