PALVELUNI

Haluan auttaa ihmisiä joille olemassa olevat mielenterveyden auttamismuodot eivät riitä ja joilla on aidosti halu parantua.

Kärsitkö pakko-oireisesta häiriöstä, masennuksesta, ahdistuksesta, läheisriippuvuudesta, syömishäiriöstä, synnytyksen jälkeisestä masennuksesta tai mistä tahansa oireilusta johon tarvitset toisenlaista, vaihtoehtoista lähestymistapaa? Pelkkä puhuminen ja tiedostaminen ei oireista paranemisessa riitä. Tulee mennä syvemmälle, kuulemaan ja korjaamaan kohtaa josta oireilu alkoi.

Masennus, ahdistus ja monet riippuvuus häiriöt ovat seurausta siitä, kun olemme kadottaneet yhteyden itseemme (sisäiseen lapseen), muun muassa traumojen, elämän haasteiden ja epäsopivan ympäristön johdosta.
“Lapsena ei ole saanut olla lapsi, vaan on pitänyt ottaa jo varhain vastuun kantajan rooli”. Silloin ihminen alkaa elämään selviytymistilassa ja selviytymismekanismien kautta ja yhteys itseen lakkaa.

Autan sinua kohtaamaan itseäsi syvemmältä tasolta, toisin sanoen löytämään tien takaisin itseesi, sekä tuntemaan myötätuntoa haavaasi ja sisäistä lastasi kohtaan, joka on “se” korjaavin kohta paranemisessa.

Kun saamme yhteyden takaisin itseemme alamme voimaantua, elämän ilo alkaa pikkuhiljaa palautua ja kiusalliset oireet myös lieventyä. Tämä ei tapahdu hetkessä, vaan pikkuhiljaa, mikä on parantumisen kannalta tärkeää.

Miksi levitän tietoisuutta mielenterveydestä ja autan ihmisiä parantumaan?

Olen 9- vuotiaasta lähtien oireillut lapsuuden perheeni ongelmiin.
Olen kärsinyt vakavasta pakko-oireisesta häiriöstä, syömishäiriöstä, masennuksesta, ahdistuksesta, läheisriippuvuudesta, synnyksen jälkeisestä ahdistuksesta jne. joihin en koskaan saanut auttajatahoilta riittävää apua ja ymmärrystä.
19-vuotta sitten lapsuuden trauma nousi voimakkaasti pintaan, kokemusta voimisti ympäristön tuoma kuormitus. Mieleni romahti täysin ja johti psykoottiseen oireiluun. Minua eivät tuolloin auttaneet psykiatrian hoitokeinot ja silloinen psykoterapia, pikemminkin hoitomuodot toivat elämääni uuden trauman. Oireita hoidettiin, mutta syytä ei selvitetty.
Kesti vuosia nousta ylös tuosta syvästä toivottomuuden tilasta. Voimakkaan elämän halun ja sisäisen palon vuoksi taistelin itseni takaisin “elävien kirjoihin”, entistä vahvempana.

Minua ei koskaan ymmärretty, että miksi minua ahdisti ja miksi kerroin samaa ahdistavaa tarinaa.
Olisin tarvinnut kipeästi auttajaa joka olisi syventynyt ymmärtämään minua kokonaisvaltaisemmin, sekä kuuntelemaan oireideni taakse.

Kokemukseni auttoi oivaltamaan, että mielen oireilu on aina terve reaktio. Oire on mielen ja kehon keino herättää huomio todelliseen vääristymään. Oireita ei tarvitse poistaa tai hoitaa, niitä tulee ennenkaikkea oikein kuunnella ja ymmärtää. Ympäristöllä ja kanssa ihmisillä on myös suuri vaikutus oireiden syntyyn ja olemassa oloon.

Monta terapia prosessia läpikäyneenä olen kokenut, että keskustelu ei yksinomaan riitä, vaan tulee mennä syvemmälle parantamaan haavaa josta itsestä eriytyminen ja oireilu alkoi. Haavan parenemisessa auttaa oma myötätunto. Tämä hoitomuoto on kehittynyt kovan sisäisen kohtaamistyön tuloksena ja täten oman paranemisprosessin kautta.

Videovastaanotto tai face-to-face vastaanotto:

Voit varata minulle videovastaanottoajan (Zoom, Skype, Google video) tai kasvotusten tapaamisen. Traumanäkökulman ohella, suuntaukseni tapaamisissa on voimavarakeskeinen. Motivaationi on vahvistaa itsetuntoasi ja tyylini on kääntää asioita ikään kuin päälaelleen. Näen vahvuutta siellä jossa koet heikkoutta. Saatat positiivisesti yllättyä! Erityisherkkyyden vuoksi kykenen aistimaan Sinusta paljon ja minulla on taito samaistua tilanteeseesi. Jokainen kohtaaminen on erilainen ja ennalta suunnittelematon. Auttajana antaudun täysin hetkeen kuulemaan ja näkemään sinua. Olen kohtaamisessa vahva tuki rinnallasi ja annan sinulle välineitä auttaa itse itseäsi.

Rentouttavan mielikuvamatkan avulla tarkastelemme tilannettasi yhdessä tarkemmin menemällä syvemmälle lapsuuteen ja ongelman ytimeen tai vääristymään. Syvällä sisimmässä kohtaat sisäisen lapsesi. Sisäisen lapsen kohtaaminen ja myötätunto lasta kohtaan on hoidon sinua korjaavin osa. Kohtaaminen avaa tunteita, mikä on tärkeä osa parantumista. Ohjaan sinua lempeästi ja tiedostat koko ajan mitä ympärilläsi tapahtuu. Rentoutuneisuuden tila antaa alitajunnalle enemmän sijaa olla läsnä. Tapaamisessa välittyy myös myötätunto energiaa joka tuo sisäistä rauhaa ja vähentää ajatuksen juoksua. Sessio on voimakas, mieltä- ja tunteita tasapainottava.

Vaihtoehtoisesti voimme tarkastella tilannetta ilman mielikuvamatkaa ja hoitotapaaminen on silloin enemmän keskusteleva. Käytän aina aluksi mukana rentoutus menetelmiä ja hengitysharjoituksia, joka luo mahdollisuuden syvempään työskentelyyn.

Tarjoan 60-75 min videotapaamisia/face-to-face tapaamisia:

  • 60 min- 55e
  • 75 min- 65e

(Ei vielä ALV. velvollinen)

Otathan minuun yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta tai emailitse. Tee ajanvaraus pyyntö ja kerro lyhyesti mihin haluat apua. Sähköpostini on: marjah.matikainen@gmail.com.

Kokemuksellista tietoa ja ymmärrystä seuraavista oireiluista:

-Pakko-oireinen häiriö, OCD

-Syömishäiriöt: anoreksia ja bulimia

-Masennus ja ahdistushäiriöt

-Raskauden aikainen ja synnytyksen jälkeinen ahdistus

-Lapsivuodepsykoosi

-Erityisherkkyys, aisti- ja tunneyliherkkyys

-Neuropsykiatrinen oireilu; adhd, autismi, asperger

-Trauma ja dissosiaatiohäiriöt

-Uupumus, työuupumus

-Kokemusta fyysisestä ja henkisestä väkivallan kohtaamisesta

Asiakaspalautteita hoidosta:

“Kohtaaminen Marjan kanssa oli hyvin koskettava, ja kokemus parantava matka kohti sisäistä lastaan ja eheytymistä. Verrattuna pelkkään puhumiseen, kuten usein terapiassa on, hoitotapaaminen tuntui kehossa ja tunnetasolla, mikä syventää oivallusta, ankkuroi sen kehoon – niin parantuminen voi alkaa. Marja oli matkalla tukena ja turvana, ja sanoitti asioita ja kokemusta sekä auttoi löytämään oikean suunnan silloin, kun rahkeet eivät itsellä riittäneet. Suosittelen lämpimästi tapaamista Marjan kanssa”

“Hoidoista on ollut tosi paljon apua ja oon voinut paremmin. Niistä on saanut voimia uusin päiviin ja haasteisiin”. (nuoren, 14v. palaute)

“Olen kokenut, että lempeä lähestymisesi myötätunnolla on hoitavaa. Voisin kuvitella, että omakohtainen kokemustausta heijastuu auttamiseen. Tämä tapa, mielikuvamatka, on puhutteleva tapa, mielenkiintoinen. Uskottava, jos siinä sydämellään osaava on auttamassa, näin olen sinusta kokenut”.

“Koin online tapaamisen erittäin miellyttäväksi. Minulla oli hyväksytty ja turvallinen olo kertoa sinulle omista asioistani. Tapaaminen oli erittäin voimauttava”

Ajanvarauspyyntö:

Copyright ©

%d bloggers like this: