Jooga mielenterveyden tukena

Jooga on yhtä kuin “tulla yhteyteen itsensä kanssa”. Jooga kasvattaa henkistä ja fyysistä voimaa tuomalla joustavuutta kohdata arjen ja elämän haasteita. Jooga rauhoittaa mieltä vähentäen ahdistusta ja tasapainottaen voimakkaita tunteita. Joogasta on suurta apua mielenterveysongelmien hoidossa

Hengitysharjoitukset rauhoittavat välittömästi parasympaattista hermostoa. Pitkät venytykset vähentävät mielen aktiviteettia ja poukkoilevaa ajatuksen juoksua, samalla venytykset avaavat tunteita ja tunnelukkoja. Vaikeita tunteita kohtaamalla vapaudumme raskaista tunne muistoista ja traumoista. 

Joogan vaikutukset ovat yleensä välittömät. Joogan tuoma levollisuuden tunne auttaa ihmistä ymmärtämään omaa tilannettaan selkeämmin. Jooga lisää itsemyötätuntoa. Mielen ja tunteiden selkeys tuo ulottuvuuden nähdä tilanteita laajemmasta perspektiivistä. Perspektiivi voi olla pelastava elementti vaikeassa elämäntilanteessa.

JOOGAA MIELENTERVEYDEN TUEKSI (ONLINE)

Järjestän mielenterveyttä tukevaa ja parantavaa joogaa joka maanantai (17.1 alkaen) klo 18.30 – 19.15. Voit siis osallistua kotoasi käsin. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvitse. Riittää kunhan sinulla on halu osallistua ja olet valmis hieman haastamaan itseäsi, sekä antautumaan liikkeiden tuomille vaikutuksille.

Teemme pitkiä ja avaavia venytyksiä jotka rauhoittavat mieltä ja avaavat sopivasti tunteita. Harjoituksen aikana välittyy myös hoitavaa energiaa. Jokaisella kerralla on myös tietty teemaa joka koskettaa sanomallaan Sinun elämääsi. Alla tammikuun teemat. ❤

  • 7.2 MAADOITTUMINEN
  • 14.2 VASTAANOTAN ENEMMÄN ILOA ELÄMÄÄNI
  • 21.2 LUOMISVOIMA, SISÄISET TOIVEENI

Hoito alkaa siitä hetkestä alkaen, kun päätä osallistua harjoitukseen. Hoidon vaikutuksen voit tuntea jo mielessäsi ja kehossasi. Voit tulla mukaan juuri sellaisena kuin olet. Liikkeet ovat lempeitä ja yksinkertaisia. Ohjaan sinua turvallisesti asanoihin, joissa on hieman haastetta, mutta joiden äärellä voit levähtää.

Järjestän harjoituksen google video meeting kautta. Jos sinulla on gmail sähköposti, sinun tarvitsee vain avata jakamani linkki, niin pääset osallistumaan. ❤ Lähetä minulle sähköpostia marjah.matikainen@gmail.com osoitteeseen, jos haluat osallistua. Pyydän osallistumisesta 7e, jonka voi maksaa esim. Mobilepayn kautta tai tilisiirtona.

Kuva: Mahmood Salim

Olen harrastanut liikuntaa lapsesta lähtien ja olen luontaisesti hyvin notkea. Ennenkuin edes tiesin joogasta yhtään mitään Jooga asanat olivat minulle luontaisesti jo lapsuudesta lähtien tuttuja. Olen aina kiemurrellut kehoani “omituisiin” asentoihin, jotka ovat tuottaneet hyvää oloa ja rauhan tunnetta, vaikka mielelläni ei ollut mitään hajua siitä mitä teen.

Heinäkuussa 2021 valmistuin Hatha jooga opettajaksi (200h, RYT) Costa Ricassa. Siitä lähtien olen opettanut joogaa säännöllisesti ja syventynyt taustani ja kokemukseni myötä joogan erityisesti mielenterveyttä eheyttävään puoleen. Käytän yksityisvastaanotoilla asiakkaita kohdatessani myös joogaa tarvittaessa mukana.

Vahvin työväline joogaopetuksessani on herkkyys aistia ja tuntea. “Täysin virran mukana meneminen” on ainoa keino tuottaa asiakkaille heitä palveleva lopputulema. Käytän myös sanoja ja omia kirjoituksiani esimerkiksi runojen muodossa syventääkseni asanoiden merkitystä.

%d bloggers like this: