Joogaa mielenterveydelle/ Yoga for mental health

Jooga on minulle yhtä kuin “tulla yhteyteen itseni kanssa”. Jooga kasvattaa henkistä ja fyysistä voimaa tuomalla resilenssiä kohdata arjen ja elämän haasteita. Se rauhoittaa mieltä vähentäen ahdistusta ja tasapainottaen voimakkaita tunteita. Joogasta on suurta apua mielenterveysongelmien hoidossa.

JOOGAA MIELENTERVEYDEN TUEKSI (ONLINE)

Järjestän mielenterveyttä tukevaa ja parantavaa joogaa joka maanantai (17.1 alkaen) klo 18.30 – 19.15. Voit siis osallistua kotoasi käsin. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvtse. Riittää kunhan sinulla on halu osallistua ja olet valmis hieman haastamaan itseäsi, sekä antautumaan liikkeiden tuomille vaikutuksille.

Teemme pitkiä ja avaavia venytyksiä, jotka rauhoittaa mieltä ja avaavat sopivasti tunteita. Harjoituksen aikana välittyy myös hoitavaa energiaa. Jokaisella kerralla on myös tietty teemaa joka koskettaa Sinun elämääsi. Alla tammikuun teemat. ❤

  • 17.1 ITSEMYÖTÄTUNTO
  • 24.1 SYYLLISYYDESTÄ IRTIPÄÄSTÄMINEN
  • 31.1 MUREHTIMISESTA VAPAUTUMINEN

Hoito alkaa siitä hetkestä alkaen, kun päätä osallistua harjoitukseen. Hoidon vaikutuksen voit tuntea jo mielessäsi ja kehossasi. Voit tulla mukaan juuri sellaisena kuin olet. Liikkeet ovat lempeitä ja yksinkertaisia. Ohjaan sinua turvallisesti asanoihin, joissa on hieman haastetta, mutta joiden äärellä voit levähtää.

Järjestän harjoituksen google video meeting kautta. Jos sinulla on gmail sähköposti, sinun tarvitsee vain avata jakamani linkki, niin pääset osallistumaan. ❤ Lähetä minulle sähköpostia marjah.matikainen@gmail.com osoitteeseen, jos haluat osallistua. Pyydän osallistumisesta 7e, jonka voi maksaa esim. Mobilepayn kautta tai tilisiirtona.

For me, yoga is an act of “becoming one with myself”. Yoga strengthens physical and psychological capacity. It balances emotions and brings peace of mind.

Olen harrastanut liikuntaa lapsesta lähtien ja olen luontaisesti hyvin notkea. Ennenkuin edes tiesin joogasta yhtään mitään Jooga asanat olivat minulle luontaisesti jo lapsuudesta lähtien tuttuja. Olen aina kiemurrellut kehoani “omituisiin” asentoihin, jotka ovat tuottaneet hyvää oloa ja rauhan tunnetta, vaikka mielelläni ei ollut mitään hajua siitä mitä teen.

Exercise has been part of my daily life since I was a kid. My body is naturally very flexible. Yoga postures were familiar to me before I even knew about yoga. Even when I was not aware of what I am doing I have always moved my body to “weird” positions that have given me a momentarily emotional balance and peace of mind.

Heinäkuussa 2021 valmistuin Hatha jooga opettajaksi (200h, RYT) Costa Ricassa. Siitä lähtien olen opettanut joogaa perheelle ja ystäville säännöllisesti.

Recently (7/2021) graduated from a 200-hour RYT (Yoga Alliance approved) yoga teacher training in Costa Rica. Since then I have been teaching family and friends for the last 7 months. 

Vahvin työväline joogaopetuksessani on herkkyys aistia ja tuntea. “Täysin virran mukana meneminen” on ainoa keino tuottaa asiakkaille heitä palveleva lopputulema. Käytän myös sanoja ja omia kirjoituksiani esimerkiksi runojen muodossa syventääkseni asanoiden merkitystä.

The primary teaching tool for me is to sense and feel. “Going with the flow” is the only way to provide value and the well-being that my customers need. Additionally, I use my own words and written text such as poems to deepen the meaning of postures.

%d bloggers like this: